Online Özel Ders Alırken Ekipmanlar Nasıl Olmalıdır?

Online Özel Ders Alırken Ekipman Nasıl Olmalıdır?

Online özel derslere katılırken maksimum seviyede verim almak için kullandığımız ekipmanlar çok önemlidir. İlk olarak iyi bir web kamerası kullanmanız gerekmektedir. 1080p veya 720p görüntü aktarımı sağlayan bir kamera veya bilinen markalardan bir web kamerası tercih edebilirsiniz. Ayrıca iletişimi sağlayabilmek adına mutlaka kulaklık ve mikrofon kullanmalısınız. Bunu yine bilinen teknoloji markalarının ürünlerini tercih ederek sağlayabilirsiniz. Kulaklık ve mikrofonu birbirine bağlı olarak seçerseniz bu ekstra bir ayar yapmadan ikisinide kullanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bazen kulaklığı çıkarmanız gereken durumlar olabilir. Bu durumda da mutlaka sağ ve sol girişleri olan bir hoparlör tercih etmelisiniz. Bunların yanı sıra diğer önemli bir konuda bağlantı hızımız. Eğer bağlantı hızımız standartların altında kalıyorsa bu çeşitli bağlantı kopmalarına, görüntü ve seste kayıplara neden olacaktır. Bu yüzden mutlaka iyi internet bağlantısı olan modem cihazına bağlanmanız gerekmektedir. Eğitim ihtiyaçlarınıza göre farklı açılardan görüntünüzü yansıtabilmek için çeşitli aparatlar kullanabilirsiniz. Ayrıca klavye ve fare ile olan bağlantınızı azaltmak için daha kalem ve pad özellikli cihazlar kullanabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Ekipmanları

Bilgisayar veya Mobil Cihaz: Hangisi Daha Uygun?

Eğitimlere katılmak için bilgisayar kullanımı, mobil cihaz kullanımlarına göre daha fazla önerilmektedir. Gerek ekran boyutunun daha fazla olmasından dolayı odaklanma avantajı ve aynı anda daha fazla işlem yapabilmesi gibi sebeplerle bilgisayarlar uzaktan eğitim süreçlerinde daha fazla tercih edilmektedir. dersheryerde.com tüm platformlarda optimize edilmiş bir çözünürlük sağlamaktadır. Bu sayede mobil cihazlarınızı kullanarak eğitim platformumuza giriş yapabilir ve eğitimlerinize sağlıklı bir şekilde katılabilirsiniz.

uzaktan eğitim ve bilgisayar

Gerekli Donanımlar: Webcam, Mikrofon ve Kulaklık

Online özel ders süreçlerinde maksimum verim elde edebilmek için mutlaka kamera, mikrofon ve kulaklık kullanarak eğitimlere katılmanız gerekmektedir. Bunun için piyasadaki bilindik markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz. Mikrofon ve kulaklık kullanımı bir olan ürünleri tercih etmeniz kullanılabilirlik açısından size avantajlar sağlayacaktır. Eğer dilerseniz kamerada dahil olmak üzere hepsinin tek bir şekilde kullanabildiği cihazlarda mevcuttur. USB ile kısa sürede çalıştırılan bu cihazları tercih ederek çok daha hızlı bağlantılar kurabilirsiniz.

uzaktan eğitim webcam mikrafon

Hangi Webcam Modelleri Tercih Edilmeli?

Çeşitli webcam modelleri ile eğitim süreçlerinizde kendi görüntünüzü aktarabilirsiniz. Tercih etmeden önce görüntü kalitesi ve aktarım hızı gibi özelliklerini kontrol edebilirsiniz. 1080p veya 720p görüntü kalitesine sahip webcam modellerini tercih etmek avantajlı olacaktır. Bağlantı modeli olarakta USB tak/çalıştır kullanımı tipine sahip webcam modellerini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir 3. parti yazılım ihtiyacı olmadan kameranızı çalıştırabilirsiniz. Ayrıca bütçenize göre ses aktarımı özelliği olan kamera modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir mikrofon kullanmanıza gerek olmayacaktır.

uzaktan eğitim kamera

Mikrofon ve Kulaklık Seçimi: Önerilen Modeller

Mikrofon ve kulaklık için çeşitli modeller tercih edebilirsiniz. Her ikisinide farklı veya beraber kullanabileceğiniz şekilde tercih edebilirsiniz. Dahili mikrofon ve kulaklık kullanımları USB bağlantı desteği sayesinde daha da kolay hale gelebilir. Seçtiğiniz mikrofon ve kulaklıkların streo olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer tak/çalıştır özellikli cihazlar tercih ederseniz kolay bir şekilde bağlantı ve aktarımını sağlayabilirsiniz. Kablosuz tercih etmeniz durumunda ise herhangi bir bağlantı olmadan otomatik olarak aktarımı sağlayabilirsiniz. 

İdeal İnternet Hızı: Online Dersler İçin Ne Kadar Hız Gerekir?

Online ders platformların eğitim alırken veya eğitim verirken internet hızımızın stabil ve yüksek düzeyde olması gerekmektedir. Bu aşamada dosya yükleme ve indirme hızı ideal seviyede olan bir sağlayıcıdan hizmet alınması gerekmektedir. Azami olarak 24 Mbps bağlantılı sağlayıcılardan internet hizmeti satın alarak internet bağlantı hızınızı yükseltebilirsiniz. Bu şekilde azami seviyede yükleme ve indirmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bağlantı hızınızın az olduğunu düşünüyorsanız bağlandığınız modemde sadece sizin olduğunuza emin olun. Bu şekilde maksimum verimi elde edebilirsiniz.

uzaktan eğitim internet hızı

Yazılım Gereksinimleri: Hangi Uygulamalar ve Programlar Gerekli?

dersheryerde.com dijital eğitim platformuna katılmak için herhangi bir Windows veya macOS cihaz kullanabilirsiniz. Buna paralel olarak Chrome, Opera veya Internet Explorer kullanarak platformumuza giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra derslere katılmak için kamera ve mikrofonunuzun sürücülerinin güncellenmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde görüntü ve ses aktarımı konusunda çeşitli hatalar alabilirsiniz. Bu durumda dersheryerde.com uzmanlarına ulaşarak destek isteyebilirsiniz.

Ders Alışverişi İçin İdeal Online Platformlar

İnternet üzerinden çeşitli siteleri ve uygulamaları kullanarak online ders alabilirsiniz. İhtiyacınız olan derslere göre farklı öğrenme modelleri sunan eğitim platformlarını incelemek için özel ders platformu rehberi ve aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

  1. dersheryerde.com - Birebir Özel Dersler İçin Dijital Eğitim Platformu

Alanında uzman eğitim kadrosu ile birlikte dijital olarak özel ders hizmeti sunmaktadır. Yapay zeka, eğitim modeli, dijital ders kaynakları ve soru havuzu gibi ayrıcalıklar sunan dersheryerde.com ücretsiz tanışma dersi ve uygun fiyat avantajlarıyla her nerede olursanız eğitim almanızı sağlıyor.

  1. khanacademy.org 

Kayıt altına alınmış eğitim içerikleri ücretsiz olarak tüm öğrencilerin hizmeti sunan Khan Academy sayesinde birbirinden farklı konularda bilgiler öğrenebilir ve testlere katılabilirsiniz. Zenginleştirilmiş dijital eğitim kaynakları sayesinde binlerce konuya ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

  1. udemy.com

Udemy her yaştan ve her sektörden insana hitap eden eğitim içerikleriyle öğrencilere eğitim hizmeti sunuyor. Tüm dünya tarafından kullanıcısı olan Udemy’de aynı zamanda eğitmen olarakta yer almak çok kolay. Belirli standartlarda eğitimlerinizi kayıt altına alarak platforma yüklemeniz mümkün.

  1. Coursera.org

Coursera ile asenkron sertifikalı eğitimlere katılabilirsiniz. Bu platform genellik üniversiteler ile işbirliği yaparak eğitim programlarını öğrencileri ile buluşturmaktadır. Bu sayede özgeçmişinize ekstra sertifikalar ekleyebilirsiniz.

Not Tutma ve Çalışma Araçları: Otomatik Not Alma Uygulamaları ve Daha Fazlası

Öğrenme süreçleriniz boyunca not almak sizlere gerçekten bir avantaj sağlayacaktır. Bunun için ders esnasında temel olarak kalem ve kağıt kullanarak kendi anlayabileceğiniz şekilde notlar alabilirsiniz. Bunun için çizgiler, tablolar veya oklar ile hatırlatıcı notlar yazabilirsiniz. Eğer isterseniz dijital araçları kullanarakta notlar alabilirsiniz. Bu sayede tüm notlarınızı mobil cihazlarınız sayesinde kontrol edebilir ve istediğiniz zaman tekrar düzenleyebilirsiniz. Telefonlarınızdaki not alma uygulamalarını kullanabilir veya uygulama mağazasını kullanarak çeşitli uygulamaları indirerekte notlar alabilirsiniz. 

Google Docs: Gmail hesabınızı kullanarak giriş yapabildiğiniz Google Docs sayesinde tablolar, yazılar veya sunular oluşturarak notlar alabilirsiniz.

Notion.So: Bu uygulama ile yapay zeka araçlarını kullanarak not alırken birbirinden farklı özellikleri keşfedebilirsiniz.

EverNote: EverNote mobil uygulamalarınızı kullanarak not almanızı ve bunları saklayarak düzenlemenizi sağlar.

Microsoft OneNote: Microsoft hesapları ile erişebileceğiniz ve içerisinde farklı dinamikleri olan bir araç. Bu sayede görselden yazıya tüm notlarınızı kolaylıkla tutabilirsiniz.

Ders Çalışma Alanı: Optimal Öğrenme Ortamını Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Uzaktan eğitim süreçlerinde bazen bilgisayar karşısında fazla zaman geçirmemiz gerekebiliyor. Bu yüzden mutlaka oturduğumuz sandalyenin ayarlanabilir olması gerekmektedir. Dik bir oturma pozisyonunu yakaladıktan sonra doğru yüksekliği ayarlayarak masaya göre konumunuzu belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğitim esnasında izole bir ortamda olmanız daha fazla odaklanmanızı ve dolayısıyla daha fazla öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden bilgisayar dışında herhangi bir uyarıcı olmayan ve tek başınıza olduğunuz sessiz bir ortamda özel derslerimize katılmanızı öneriyoruz. Ders çalışma alanlarımızı en optimal hale getirerek öğrenme verimliliğimizi artırabiliriz.

Ergonomi ve Sağlık: Uzun Saatler İçin Uygun Mobilya ve Aksesuarlar

Uzun saatler boyunca bilgisayar başında durmak çeşitli dikkat kaybı ve kas rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bu yüzden bilgisayar kullanırken mutlaka koltuk ve masanızı konforunuza uygun şekilde tercih etmeniz sırt ağrılarınız açısından sizlere fayda sağlayacaktır. Ayrıca yine sürekli ekran karşısında mavi ışığa maruz kalmamak için çeşitli izole filtreleri ekranınıza takabilirsiniz. 

Teknik Sorunlarda Yedek Plan: İnternet Kesintileri ve Donanım Sorunlarına Karşı Öneriler

Özel derslere bağlanmadan önce mutlaka telefonunuzu yanınızda tutun. Herhangi bir problem olması halinde ilk olarak bunu dersheryerde.com yetkilelerine bildirin. Ardından bağlantı yönteminizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Farklı bir modeme bağlanabilir veya telefonunuzdaki interneti paylaşıma açarak bağlantıya katılmayı deneyebilirsiniz. Eğer bunların hiç biri çalışmıyorsa telefondan veya varsa başka bir bilgisayara erişmeyi deneyebilirsiniz. Olası bir teknik sorunu önceden belirlemek ve giderebilmek için mutlaka her dersin öncesinde bağlantı testlerinizi tamamlayarak eğitimleri giriş yapın. 

  • Yazıyı değerlendir: