Online Eğitim Nedir? İnternet Üzerinden Eğitimin Günümüzdeki Önemi

İnternet Üzerinden Eğitimin Günümüzdeki Önemi Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte değişen ihtiyaç listemizin başında eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarımız yer alıyor. Artık hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen bilgisayar ve telefonlarımız ile bir çok ihtiyacımıza yönelik cevaplar bulabiliyoruz. Eğitim  ihtiyaçlarımızda ise zamandan ve mekandan bağımsız hale gelen dijital yöntemler sayesinde her an her yerde istediğimiz konuyu öğrenebilmek için bizlere fırsatlar sunuluyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerde öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına uzaktan eğitim çok önemli bir konu haline gelmektedir. Ayrıca öğrenme analitiği anlamında geleneksel eğitime göre daha fazla veri elde edebildiğimiz için dijital öğrenme ortamları sayesinde öğrencilere daha fazla nitelikli öğrenme ortamları hazırlanabilir.

Online Eğitimin Avantajları Nelerdir? 

Eğitime her an istediğimiz yerden ulaşabiliyor olmak aynı zamanda kendi hızında öğrenme imkanı tanımaktadır. Bu sayede her bireyin kendi ihtiyaçlarına yönelik olarak kişiselleştirilmiş ve yapay zeka destekli eğitim programlarımız ile birebir ve özel ders alması mümkündür. Dijital eğitim ayrıca ölçme-değerlendirme mekanizmalarının dijital destekli olmasından dolayı öğrencimizin neler öğrenip öğrenmediğini anlık olarak ölçümlememize fırsat tanır. Ayrıca bu konu ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz “Uzaktan Eğitimin Avantajları” yazımızı da inceleyebilirsiniz.

İnternet Üzerinden Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Dijital eğitimin en büyük dezavantajlarından biri kullandığımız teknolojinin tam yeterli veya eksik olmasından dolayı ortaya çıkan problemlerdir. Bu yüzden her dersten önce mutlaka internet bağlantımızı, kamera ve mikrofon ayarlarımızı mutlaka kontrol etmemiz gerekir. Bunun yanı sıra derse bağlanacağımızın cihanızın tarayıcısı mutlaka gereksinimleri karşılaması gerekmektedir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken konuda, online eğitim süreçlerinde dikkat dağınıklığı ile ilgili önlemlerdir. Bu süreçte öğretmenlerimizin dersin planlanması sırasında geliştirebileceği, öğrencinin ilgi alanları üzerinden konu anlatımı ile ilgili içerikler, öğrenciler için dersi daha ilgi çekici kılarak daha verimli hale getirmektedir. “Yapay Zeka Araçlarını Kullanarak İçerik Üretimi” eğitimimiz ile ilgili bilgi almak isterseniz “Öğretmen Eğitimleri” sekmemizi kontrol edebilir ve sosyal medya hesaplarımızdan bir sonraki eğitim hakkında haberdar olmak için bizleri takip edebilirsiniz.

Nitelikli Eğitimin Vazgeçilmezi: Online Eğitim Platformları 

Her öğrencinin kendi öğrenme eksikliklerini tam olarak saptayabileceği ve buna göre bir öğrenme ortamı yaratılabilen online eğitim platformları, 21. yüzyıl becerileri kapsamında barındırdığı yetkinliklerle günümüzdeki çocuklarımıza eğitim vermenin vazgeçilmez bir yolu olmuştur. Hem içerik, hem işleyiş, hemde ölçme-değerlendirme anlamında her gün kendini güncelleyen online özel ders platformları ile nitelikli bir öğrenme ortamı sağlayabilirsiniz. 

Online Eğitim Platformlarının Avantajları

En İyi Online Eğitim Platformları Hangileridir? 

Dünya çapında birbirinden farklı eğitim platformları mevcuttur. dersheryerde.com, Khan Academy, Udemy, Coursera gibi platformlar uzaktan eğitim sektörünün önde gelen firmaları arasında yer almaktadır. Online eğitim platformları kıyaslamasında en çok dikkat edilmesi gereken maddelerden biri de akademik süreçler esnasında sağladıkları avantajlardır. Kişiye özel eğitim programları, öğrencinin ihtiyaçlarına göre tasarlanmakta ve akademik başarısı için ona en iyi verimi sağlamaktadır. Ders Sonu Öğrenme Raporları, işlenen konunun verimini test etmenizi ve raporlamanızı sağlamaktadir. Yapay Zeka entegrasyonlu chat bot, eğitim süreçlerinizde aklınıza takılan tüm soruları sorabileceğiniz, online bir öğretmeninizdir. Tüm bu avantajları sağlayan dersheryerde.com üzerinden eğitim almanın diğer platformlara göre daha verimli olduğunu söyleyebilmekteyiz.

Online Eğitim Platformlarına Nasıl Kayıt Olunur? 

Öncelikle şu anki eğitim durumunuzu ve öğrenmek istediğiniz konular ile ilgili formu doldurabilirsiniz. Ardından size hızlıca ulaşan eğitim uzmanlarımız ile birlikte size en uygun öğretmeni seçerek derslere katılabilirsiniz. Her dersin sonunda sizler için oluşturulan deneme ve seviye belirleme testlerini çözerek, işlenilen konunun verimini raporlayabilirsiniz. Her dersten önce sizler için yapay zeka destekli tasarım süreçleri ile hazırlanan özel dijital içeriklerimizi incelemeyi unutmayın.

Online Eğitimin Geleceği: Neler Bekliyoruz? 

Dünya çapında milyonlarca öğrenciler erişebilen online eğitim platformları sayesinde gelecekte tüm öğrencilerin ihtiyaç duydukları eğitimi alabildikleri ve yapay zeka destekli bir şekilde daha sistematik eğitim ve öğretim ortamları oluşacaktır. Bu sayede öğrenciler zamandan ve mekandan bağımsız eğitim alma şansını yakalayarak çok daha hızlı ve kapsamlı öğrenebilen bireyler haline gelebilir.

Online Dersin Günümüzdeki Önemi Nedir?

Farklı Alanlarda İnternet Üzerinden Nasıl Eğitim Alabiliriz? 

Dijital eğitim platformları sizlerin becerileri ve ilgilerine göre eğitim modelleri sunmaktadır. Bu kapsamda sizler hangi alanda eğitim almak istiyorsanız ve o alanın yetkinlikleri ne ise, eğitim platformları buna uygun olarak hizmet vermektedir. Örnek olarak müzik dersi için birebir özel ders istiyorsanız, öğrenmek istediğiniz enstrüman ile ilgili farklı çekim açıları ve öğrenme teknikleri ile eğitim platformları üzerinden dersler alabilirsiniz. Birebir derslerin kişiye özel olması sayesinde eğitim süreçlerinin de daha verimli hale geldiğini gözlemleyebilirsiniz.

Online Dil Eğitimi: Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Yolu 

Alanın uzman öğretmenlerimiz sayesinde online dil eğitimi programlarına katılarak dünya vatandaşı haline gelebilirsiniz. İster günlük hayatta isterseniz akademik istersenizde kurumsal hayatınızda İngilizce konuşmak için hazırlanan derslerimize katılarak yabancı dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. IELTS, TOEFL, YDS ve YDT gibi sınavlara hazırlanmak için eğitim uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. Örnek olarak online ingilizce dersi almanın en büyük avantajlarından bir tanesi de dersinizde speaking yani konuşma pratiği yapılabiliyor olmasıdır. 60 dakikalık derslerinizin hem ihtiyaçlarınıza göre bir ders programı ile oluşturulması hem de bunu alanında uzman eğitimciler ile birlikte gerçekleştirilmesi ile konuşma ve dialog pratikleri için oldukça faydalı bir eğitim süreci oluşmaktadır.

Online Bilgisayar Programlama Eğitimi: Yeni Nesil Kod Yazmayı Öğrenin 

Yapay zeka ile birlikte hızla gelişen yazılım dünyasına katılmak için her yaşa uygun kodlama ve programlama eğitimlerimize katılabilirsiniz. Alanında uzman eğitmenlerimiz ile kodlama alanında birden fazla dil öğrenebilir ve veritabanı konusunda uzmanlaşarak birbirinden farklı yazılım projeleri hazırlayabilirsiniz. dersheryerde.com olarak Robotik Kodlama ve Yazılım eğitimlerimiz ile, bu konuda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimize eğitim vermeye devam etmekteyiz.

İnternet Üzerinden Online Eğitimin Günümüzdeki Önemi Nedir?

İnternet Üzerinden Eğitimin Eğitimdeki Rolü ve Etkisi

Pandemi süreciyle birlikte büyük bir etki ile hayatımıza giren uzaktan eğitim modeli hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından pozitif bir bakış açısı ile günden güne gelişmeye ve tercih edilmeye devam etmektedir. Görsel içerik üretiminde, yazı metinlerine, kodlamadan aklınıza gelen her bilgiye erişilebilirlik hızının artması ve istenilen bilgilere ulaşmanın bu derece kolaylaşmasıyla eğitim süreçleri artık çok daha verimli ve etkili olmaktadır. Online eğitim platformları aracılığıyla öğrencilerin zaman ve mekan fark etmeksizin eğitim alabilmeleri ve elde edilen raporlar doğrultusunda bu süreçlerin, öğrencilerin akademik başarılarına da katkı sağlaması, internet üzerinden eğitimin, eğitimdeki rolünün ve etkisinin pozitif olduğunu kanıtlar niteliktedir. Günümüzde oldukça üzerinde durulan bu konu hakkında blog sayfamızda çeşitli makale ve yazıları okuyarak ta daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Yazıyı değerlendir: